Návštěva České televize

20.12.2011 20:28

V polovině prosince se žáci 6. - 9. tříd vydali na výlet do Prahy. Na programu byla prohlídka významných pražských míst – Václavské náměstí se sochou sv. Václava, Lucerna, Klementinum, Karlův most a konečně vánoční trhy na Staroměstském náměstí.

Hlavním cílem této cesty však byla návštěva České televize. V prostorách obrovského komplexu (jen chodeb tam najdeme na 35 km) jsme si prohlédli studia, kde se natáčí pořady, které vídáme na našich televizních obrazovkách doma. V druhé polovině naší návštěvy jsme byli na chviličku přítomni živému natáčení pořadu Kouzelná školka, tentokrát se známou českou herečkou Janou Šulcovou a měli jsme tak možnost vidět práci herců, loutkoherců, kameramanů, osvětlovačů, dabérky i režiséra na vlastní kůži. Pořad se natáčel v nám dobře známém studiu pro dětskou tvorbu – před dvěma lety jsme totiž právě zde natáčeli s Martinem Dejdarem pořad Hřiště 7 o naší výhře v mezinárodní soutěži škol o zajímavou plavbu v Berlína do Prahy s názvem Archa Evropy (více o této akci zde).

Na konec naší návštěvy jsme se pak dostali do místnosti, ve které jsme měli možnost si vyzkoušet, jaké to je sedět na královském pohádkovém trůnu, obléknout si rytířskou zbroj, vyzkoušet křesadlové palné zbraně nebo změnit svou vizáž pomocí všelijakých paruk. Z některých kluků se rázem staly „sličné“ dívky … (více již ve fotogalerii).

Krátké video z této akce najdete v naší videogalerii.

Zpět

Vyhledávání

lp.2009 v.1.0.07 (20110316)