Vítězství v celostátní soutěži v anglickém jazyce

20.05.2010 16:13

Naše škola se tento rok zapojila do projektu s názvem "Videopohlednice z mého města", kterou pořádá Anglický klub Základní školy Mládí v Praze pod záštitou Ministerstva školství. A právě tam se vydali žáci třídy 9.C, kteří se na tvorbě videa představující naše město podíleli nejvíce, aby převzali z rukou Ministyně školství paní Miroslavy Kopicové cenu za 1. místo v této soutěži. Naše škola dokázala zvítězit nad dalšími téměř 30 příspěvky ze škol z celé republiky.

Navazujeme tím tak na mimořádně úspěšnou mezinárodní akci z minulého roku pod názvem Arche Europa, na kterou jsme byli vybráni zasláním videa v německém jazyce.

Z webu organizátora soutěže:

"...Všichni přítomní se shodli na tom, že soutěž je velmi přínosná a stojí za to se jí zúčastnit. Všichni ocenili originální způsoby ztvárnění, výběr informací, úroveň jazyka jednotlivých snímků a obzvlášť u vítězného snímku v III. kategorii skupin i humor, kteří soutěžící z Ústí nad Labem dokázali do své video pohlednice vnést prostřednictvím angličtiny. ... "

Více informací o projektu a výsledkovou listinu soutěže najdete přímo na stránkách organizátora zde.

Fotografie z této akce najdete v naší fotogalerii.

Video z předávání cen :  1. vyhlášení 3. místa, 2. prezentace našeho soutěžního videa, 3. proslov ministryně Kopicové, 4. vyhlášení 1. místa v naší kategorii

Soutěžní video : najdete na stránkách organizátora  zde 

Prodloužené video : zde najdete soutěžní verzi videa delší o ~ 4 minuty, včetně titulků

Reportáž TV 13 : najdete na stránkách pražské televize TV13 nebo v naší videogalerii

                                                                                                                             Mgr. Martin Lukaščík

 

 

 

 

Zpět

Vyhledávání

lp.2009 v.1.0.07 (20110316)