Halloween

07.11.2010 19:02

 V pondělí 1. listopadu pořádala základní škola Stříbrnická pod vedením učitele angličtiny Jakuba Ševcovice Anglický den ve stylu Halloween. Pozvání na akci školy přijala hvězda ústeckého basketbalového týmu Thad McFadden v doprovodu Zdeňka Rytíře, manažera klubu.

Celý den probíhal v rámci seznámení se s vyučovací metodou Integrované výuky předmětu a cizího jazyka (často též označovaná anglickou zkratkou CLIL, tj. content and language integrated learning), jenž je založená na výuce školního předmětu prostřednictvím cizího jazyka, takže žák si osvojuje znalosti a dovednosti v obou předmětech současně.

Jakub Ševcovic vysvětlil záměr celé akce: Dle mého názoru, a jistě i většiny jazykářů i nejazykářů nejen na naší škole, je velkým problémem strach mluvit v cizím jazyce. Snahou bylo alespoň na jeden den vytvořit pro naše žáky i pro nás učitele co nejvíce anglické prostředí, kde bychom se mohli společně toho strachu trochu zbavit.

Tomu zajisté přispěli i dva hosté z USAThad McFadden, který se na školu vrátil po necelém roce, kdy měl besedu na téma „Jak se slaví Vánoce v Americe“, a Justine Sieber, která k 1.11. rozšířila kolektiv angličtinářů ZŠ. S hosty si žáci v průběhu dne povídali nejen o Haloweenských tradicích a měli tak možnost vyzkoušet své jazykové dovednosti v dialozích s rodilým mluvčím.

Během celého dne také probíhaly soutěže v různých kategoriích, např. nejlépe vyzdobená třída, nejlepší a nejděsivější maska, Halloweenský pokrm, atd. Hodnocení bylo prováděno organizátorem celé akce Jakubem Ševcovicem spolu s hosty Thadem McFaddenem, Zdeňkem Rytířem a Justine Sieber. Ti nejlepší byli odměněni sladkou odměnou a drobnými upomínkovými předměty z rukou zástupců našeho klubu.

Thadovi se očividně celá akce líbila:  Chtěl bych moc poděkovat za pozvání! Do školy se hrozně rád vracím. Dnes to byla zábava sledovat, jak celá škola chodí v maskách. Bylo vidět, že hlavně mladší žáci jsou do toho zapálení a moc se snažili, aby právě jejich masky a výzdoba třídy byly nejlepší. Je skvělé, že učitelé dali žákům takovou příležitost vyzkoušet si angličtinu v praxi.

Fotogalerie I.

Fotogalerie II.

Video :

 

Zpět

Vyhledávání

lp.2009 v.1.0.07 (20110316)