Jazykový zájezd do Velké Británie II.

06.06.2011 10:56

 Po dvou letech se naši žáci v doprovodu zkušených pedagogů opět vrátili do „staré dobré Anglie“, aby objevili a poznali něco málo z její dlouhé historie. 

Po přistání v anglickém Doveru – tentokrát jsme zvolili cestu po vodě (tunel se nám minule nelíbil) – jsme již vyrazili do Londýna, kde jsme první den obcházeli všechny významné památky – Big Ben a budovy parlamentu, Downing Street 10, Trafalgarské náměstí, Piccadilly Circus, Whitehall, ale nejvíce jsme se bavili u Buckinghamského paláce, který byl v obležení turistů ze všech možných států a kde jsme sledovali výměnu stráží – celý den bylo zima, foukal velmi studený vítr, ale na tuto chvilku vysvitlo sluníčko a udělalo se teplo. Hlavní cestu lemovaly obrovské anglické a americké vlajky, vojáci za zvuku trubek a posléze i dud pochodovali a připravovali se na příjezd prezidenta Obamy. Odpoledne a večer jsme strávili v londýnské zoologické zahradě, kde jsme obdivovali opravdu velký výběh pro gorily, ale i pavilon hadů, motýlů a mnohých dalších.

Druhý den jsme se vypravili do nedalekého městečka Windsor, kde jsme navštívili stejnojmennou královskou rezidenci. Luxusně vybavený zámek hlídá velké množství stráží, takže po nezbytné prohlídce batohů jsme prošli detekčními rámy, a pak už jsme mohli obdivovat interiéry i exteriéry tohoto nádherného zámku. Den jsme zakončili v nedalekém Legolandu, kde kromě miniatur významných světových budov najdeme i nesčetně atrakcí, které jsme samozřejmě nemohli nevyzkoušet.

Poslední den jsme si prohlédli observatoř na Greenwichi, vyfotili se na nultém poledníku a po krátké plavbě na řece Temži jsme vstoupili do londýnského Toweru a shlédli impozantní korunovační klenoty, rytířskou zbroj anglických králů i proslulé havrany. Po dlouhé procházce od Toweru k londýnskému oku (šli jsme pěšky – cesta trvala 1.5 hodiny svižným tempem) jsme vešli do akvária, kde se všichni asi nejvíce těšili na žraloky. Byli tam a mohli jsme je obdivovat i ze skleněného tunelu, kde nám plavali nad hlavami. Po projekci 3D filmu o Londýně jsme se ještě projeli na největším ruském kole světa – na Londýnském oku.

Ubytováni jsme byli v anglických rodinách, kde měli všichni žáci možnost vyzkoušet svoje znalosti a jazykové dovednosti při komunikaci s rodilými mluvčími, současně měli možnost nahlédnout do života jiného etnika – téměř všichni žáci totiž bydleli v černošských rodinách.

Tři dny utekly jako voda a my se plni zážitků vrátili do každodenní české reality. Rádi bychom se opět do „naší Anglie“ vrátili, doufáme, že v časovém horizontu 2 let.

Fotografie z cesty najdete v naší fotogalerii, krátké video zde.

Zpět

Vyhledávání

lp.2009 v.1.0.07 (20110316)