Navštívili jsme Velkou Británii

19.11.2009 12:22

Na týden jsme odložili školní aktovky a spolu se školou z Vyškova jsme se vydali poznávat styl života rodilých Angličanů. Po standardní prohlídce míst Londýna, která prostě nemůžete při jeho návštěvě vynechat (Big Ben, Buckinghamský palác, muzeum voskových figurín, Tower Bridge, Trafalgarské náměstí,  ad.) jsme také zajeli do nedalekého města Portsmouth, přístavu, ve kterém kotví spousta válečných lodí, přístavu, kde se také můžete projít po plachetnici admirála Nelsona, se kterou vyhrál bitvu u Trafalgaru, nebo si zkusit řídit bojový vrtulník.

Ubytováni jsme byli v anglických rodinách, takže děti měly jedinečnou příležitost vyzkoušet svou angličtinu v reálném prostředí. Snídaně i večeře, které jsme v rodinách měli, odpovídaly spíše našemu standardu, takže žádné typické anglické „puddings“ jsme neochutnali.

Největším zážitkem pro nás všechny byla asi návštěva královského zámku Windsor s výstavami historických zbraní, erbů, obrazů králů a královen, ale také s nezbytnými starty letadel, které nám létaly jen kousek nad našimi hlavami.

Děti se ale jistě nejvíce těšily na samý závěr zájezdu, na návštěvu Legolandu, kde jsme byli celé odpoledne a všichni jistě vyzkoušeli atrakce typu „The Rapids“ nebo „The Roller coaster“. Podívali jsme se také na miniatury měst postavené z Lega a samozřejmě nakoupili nezbytné dárky.

 Fotografie z této cesty najdete zde, video se nachází v naší videogalerii.

 

 

Zpět

Vyhledávání

lp.2009 v.1.0.07 (20110316)